• Magunkról
  • >>
  • Technológiák

Alkalmazott technológiák

Kicsit bővebben

A fejlesztők a legmodernebb hardver eszközöket és technológiákat alkalmazzák a projekt megvalósítás során.

ASP.NET:

ASP.NET

A Microsoft szerveroldali webalkalmazás keretrendszerével gyorsan és egyszerűen fejleszthetünk dinamikus weboldalakat, webszolgáltatásokat.

ASP.NET hivatalos oldala

MVC:

ASP.NET MVC

Az MVC minta megvalósítása ASP.NET platformon, dinamikus webalkalmazások építéséhez, segítségével jól elkülöníthető a megjelenítés az adattól és egyéb háttér logikáktól, elősegítí az alkalamzások könnyű tesztelhetőségét és agilis gyors fejelsztését.

ASP.NET MVC hivatalos oldala

Silverlight:

Silverlight

A Silverlight fejlesztői környezet lehetővé teszi interaktív alkalmazások fejlesztését webes és mobil környezetben. Böngészőbe épülő, .NET alapú pluginként böngésző és operációs rendszer független, ezért a felhasználási helytől függetlenül, bárhol elérhető a felhasználói élmény.

Microsoft Silverlight hivatalos oldala

MSSQL:

MSSQL

A Microsoft saját SQL (T-SQL) alapú relációs adatbázis implementációja Windows platrformra.

MSSQL hivatalos oldala

WCF szolgáltatások:

WCF

A Windows Communication Foundation (WCF) egy keretrendszer szolgáltatás alapú alkalmazások építéséhez. Segítségével képesek vagyunk szerver-kliens architektúrájú alkalmazások építésére, ahol a kliensek csak és kizárólag a felhasználók igényeit szolgálják, a háttérfeladatok delegálható egy távoli szerverre.

Microsoft WCF hivatalos oldala

HTML5:

HTML5

Hypertext Markup Language régebbi verzióinak átdolgozott, továbbfejlesztett változata. Napjainkban már internetes szabvánnyá vált a W3C (World Wide Web Consortium) támogatásával. Feladata, hogy leírja egy weblap szerkezetét és definiálja a rajta lévő elemeket. A verzió kifejlesztésének fő célja az volt, hogy webes alkalmazások fejlesztéséhez ne legyen szükség külön installációt igénylő plugin-nek felhasználására (pl. Adobe Flash, Microsoft Silverlight, Oracle JavaFX). Ezáltal is megkönnyíteni, gyorsítani a felhasználók számára a használatot.

HTML5 wiki oldala

Less:

Less

A Less (Leaner CSS) egy dinamikus stílusleíró nyelv amit Alexis Sellier alkotott meg. A weboldalak kinézetéért felelős CSS előállítására használt nyelv. A CSS nyelvet rengeteg hasznos elemmel bővíti ki, például változókkal, hierarchikus, egymásba ágyazott szabályokkal, függvényekkel, ciklusokkal, operátorokkal. Ezzel lényeges könnyebbséget jelent a programozók számára. Mivel a fordítója JavaScript nyelven íródott, így a fordítását a szerveren és kliens oldalon a böngészőben is meg lehet tenni.

A Less hivatalos oldala

Bootstrap:

Bootstrap

A legnépszerűbb HTML-CSS-Javascript keretrendszer reszponzív mobile first webalkalmazások készítéséhez.

Bootstrap hivatalos oldala

jQuery:

jQuery

A jQuery egy cross-platform JavaScript függvénykönyvtár, mely arra szolgál, hogy egyszerűsítse a kliens oldali szkript írását HTML-ben. Első megjelenését John Resig-nak köszönhetjük mely 2006-ban volt, azóta is folyamatos fejlesztés alatt áll. Rendkívül elterjedt, ha nem a legelterjedtebb nyílt forráskódú JavaScript függvénykönyvtár. A jQuery leglényegesebb képessége és ereje a DOM elemek szelekciója, rajtuk történő könnyű navigáció és manipuláció. Ezeket a funkciókat már nagyon hamar kifejlesztették, egész pontosan az 1.3-as verzióban.

jQuery hivatalos oldala

React:

React

Facebook által fejlesztett javascript keretrendszer amely megkönnyíti a megjelnítő rétegek építését.

React hivatalos oldala

Angular:

Angular

JavaScript alapú kliens oldali MVC keretrendszer.

Angular hivatalos oldala